Een schildersbedrijf is een onderneming waar schilders die zichzelf verhuren om vooral gebouwen en woningen te schilderen. Bij een schildersbedrijf werken vooral mannen. Een schildersbedrijf is meestal een schilders-, aannemersbedrijven of een zzp’er. Een schildersbedrijf komt aan huis om muren, kozijnen, plafonds, trappen en deuren binnenshuis te schilderen. Een schildersbedrijf schildert ook buitenshuis. Een schildersbedrijf schildert buitenshuis voordeuren, achterdeuren en kozijnen. In Nederland zijn er bijna 10.000 schildersbedrijven te vinden.

Kiezen voor het juiste schildersbedrijf

In Nederland zijn er veel schildersbedrijven. Door het hoge aantal schildersbedrijven in Nederland is het lastig om er een te kiezen. Ieder schildersbedrijf heeft een ander prijskaartje of heeft meer/minder ervaring in het vak. Een schildersbedrijf kan schilders hebben die heel goed zijn opgeleid of die nog bezig zijn met de opleiding. Niet alle schildersbedrijven hebben een keurmerk als De Betere Schilder. Een schildersbedrijf die dit keurmerk bezit, wordt onder andere getoetst op vakkundigheid en kwaliteit. Op het internet kan je gemakkelijk verschillende schildersbedrijven vergelijken. Door het vergelijken van schildersbedrijven kom je er achter wat de prijzen zijn, de ervaring en de kwaliteit van de schilders. Het lezen van reviews kan goed helpen bij een schildersbedrijf kiezen. Neem wel mee dat duurkoop goedkoop kan zijn als het gaat om een schildersbedrijf. Je betaalt liever iets meer voor een schildersbedrijf en dat het resultaat goed is. Als je voor een goedkoper schildersbedrijf kiest, die helaas toch minder kwaliteit heeft geleverd, zit je met schilderwerk waar je niet tevreden over bent.

De tarieven van een schildersbedrijf

Een schilder kost tussen de €35 en €50 per uur. Schilderskosten bestaan voor 90% uit uurloon en daarnaast uit verf en overige materiaalkosten. Het aantal vierkante meter dat het schildersbedrijf gaat schilderen is van invloed op de prijs. De tarieven verschillen tussen binnenshuis en buitenshuis. Niet ieder schildersbedrijf hanteert dezelfde tarieven. Vraag dus per schildersbedrijf waar je in geïnteresseerd in bent naar een prijsopgave voor jouw aanvraag. Door verschillende prijsopgaven van schildersbedrijven kan je gemakkelijk de schildersbedrijven vergelijken.

Ben jij benieuwd of het inhuren van een schildersbedrijf verstandig is in jouw situatie? Als je er niet zeker van bent dat je zelf de beste resultaten kunt behalen, is het zeker aan te raden. Een schildersbedrijf weet precies hoe ze jouw wanden, plafond en andere objecten van de gewenste kleur kunnen voorzien. Het is uiteraard zeer belangrijk dat je een goede vergelijking maakt en dus ook voor het juiste schildersbedrijf kiest

Categorieën: Bouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *