Internationaal kinderdagverblijf

Waarom kiezen voor een internationaal kinderdagverblijf

Jammer genoeg kan je jezelf niet in tweeën splitsen en kan je familie niet altijd op je kind passen. Je zal je kind dus een paar keer per week naar een kinderopvang moeten brengen. Wanneer je voor je kind op zoek gaat naar een kinderdagverblijf heb je een groot scala aan opties om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een biologisch kinderdagverblijf, een regulier kinderdagverblijf, maar ook voor een internationaal kinderdagverblijf. Maar wat is een internationaal kinderdagverblijf en waarom zou je ervoor kiezen?

Wat is een internationaal kinderdagverblijf?

Bij een internationaal kinderdagverblijf maakt het niet uit of je uit het buitenland of uit Nederland zelf komt. Kinderen over de hele wereld komen naar deze kinderdagverblijven toe. Het doel is niet alleen om de kinderen Engels en Nederlands te leren, maar ook om hen te leren zich aan te passen en ze gereed te maken om elke taal en cultuur te begrijpen. Zo kunnen ze echt kinderen van de wereld worden. Zo kunnen ze op latere leeftijd makkelijk hun draai in elke cultuur of in elk land vinden.

De voordelen van een internationaal kinderdagverblijf

Het is goed om je kind naar een kinderdagverblijf te brengen, zodat ze hun sociale vaardigheden goed kunnen ontwikkelen. Ze leren hier namelijk met andere kinderen en volwassenen om te gaan. Dit gebeurt veelal door samen te delen, spelen en ontdekken. Je kind leert hier ook om vriendjes te maken, voor zichzelf op te komen en rekening te houden met anderen.

Over verschillende culturen leren

Door je kind naar een internationaal kinderdagverblijf te brengen leren ze veel over andere culturen, zonder die van henzelf uit het oog te verliezen. Zo worden ze meer accepterend en respectvoller tegenover andere culturen en vermindert het ingebouwde vooroordelen. Ze bouwen ook veel sneller een band op met mensen uit andere culturen, wanneer ze op jonge leeftijd al aan verschillende culturen zijn blootgesteld.

Tweetalige opvoeding

Daarnaast krijgen ze door een internationaal kinderdagverblijf een tweetalige opvoeding, wat veel voordelen met zich mee brengt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat ze in de toekomst zich beter in het buitenland kunnen redden en daar wellicht zelfs een studie kunnen volgen of een baan nemen. Maar hun academische prestaties worden hier ook positief door beïnvloed. Doordat ze makkelijk tussen twee talen kunnen schakelen, ontwikkelen ze flexibelere denkwijzen die helpen bij abstract denken en het oplossen van problemen.

 

Meer informatie vindt u bij De Regenboogelfjes

Categorieën: Kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *