Waarom een DJ op je bruiloft 

Muziek is natuurlijk onmisbaar op je bruiloft. Wanneer je je bruiloft organiseert zal je dus moeten nadenken hoe je de muziek regelt. Zet je zelf de muziek op of, huur je een band in of kies je voor een DJ op je bruiloft in de buurt van Rotterdam.

Snelle interactie

Wanneer de muziek niet in de smaak valt bij het publiek, kan een DJ op je bruiloft snel wisselen van nummer. Hoewel een band ook kan wisselen van nummer, is het over het algemeen ongewoon dat zij dit doen terwijl ze al aan een nummer zijn begonnen. Een DJ switcht direct van nummer, waar een band eerst het nummer afspeelt.

DJ bruiloft Rotterdam

Veel meer nummers

Een band zal altijd beperkt zijn in hun repertoire. Zelfs een allround band, die vaak ontzettend veel nummers kunnen spelen, zijn hierin beperkt. Een DJ heeft sinds het internet nagenoeg toegang tot alle nummers op de markt. Hierdoor zal een DJ op je bruiloft dus elk nummer kunnen afspelen die wordt aangevraagd. Dit resulteer erin dat je een DJ zeer breed op allerlei feesten kan inzetten, je kan zelfs een DJ op een bedrijfsfeest inhuren.

Meer dan muziek

Een DJ zal naast het zorgen voor muziek vaak ook de sfeer zetten door gebruik van randapparatuur. Door het gebruik van extra’s, zoals een lichtshow, rookmachines, confetti apparaten, bellenblaas en geluidseffecten zal de DJ ervoor zorgen dat er niet alleen muziek is, maar dat het publiek wordt vermaakt met een complete show

Geen pauze

Muziek spelen is een fysieke activiteit. Een band zal dus niet non-stop kunnen doorspelen. Zij zullen tussendoor even de tijd moeten krijgen om te pauzeren. Een DJ kan gewoon de hele avond doorgaan zonder echt te moeten pauzeren. Wanneer hij heel even weg wilt gaan uit zijn booth, kan hij gewoon een playlist voorbereiden.

Minder ruimte

Waar een band een heel podium in beslag neemt, heeft een DJ op je bruiloft niet meer plaats nodig dan de ruimte die zijn booth in gebruik neemt. Wanneer je niet veel ruimte hebt op je bruiloft kan het lastig zijn ruimte te creëren voor een band. Een band heeft naast ruimte op het podium ook ruimte in beslag nemen waar zijn even kunnen pauzeren.

Budget

Het huren van een DJ op je bruiloft is vaak goedkoper als het huren van een bruiloftsband. Omdat je maar een persoon inhuurt en niet een hele groep mensen, is het vaak een stuk goedkoper om te kiezen voor een DJ. Daarnaast zal een DJ niet zoveel tijd nodig hebben om op te bouwen, soundchecks te houden en alles moeten testen. Hierdoor is hij dus ook minder tijd kwijt.

Categorieën: Entertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *