Gewoon met je familie en vrienden. Het Keezenspel is het ultieme bewijs dat bordspellen allesbehalve dood zijn, maar dat ze nog gewoon springlevend zijn en nog prima gespeeld kunnen worden. Nog steeds is het gewoon gezellig en sociaal om een leuk bordspel te spelen, een keer iets anders dan de spelcomputer en de smartphone. Het Keezenspel spelen is een onvervalst avondje lachen, gieren en nog veel harder brullen. Het spel zorgt voor ouderwetse gezelligheid.

In plaats van met een dobbelsteen gooi je een speelkaart op

Voor wie nog nooit van het Keezenspel gehoord heeft; dit is het best te omschrijven als een combinatie van ‘mens-erger-je-niet’ en het kaartspel pesten. In plaats van een dobbelsteen, gooi je nu een speelkaart op en aan de hand van wat je gooit schuif je je houten object over het eveneens houten bord, want het Keezenspel is helemaal van hout. Doel is net als bij mens erger je niet om als eerste op de thuisbasis te komen. Daarnaast moet je zien te voorkomen dat dit je tegenstanders lukt.

Even wennen voor kinderen die de spelcomputer gewend zijn

Het zal even wennen zijn voor kinderen die snelheid gewend zijn, maar een goed Keezenspel duurt al snel een uurtje. Het mooie is wel dat je het echt met heel de familie kunt spelen, dus van de jongste telg van zes jaar tot oma die bijna honderd jaar oud is. Je kunt het spel spelen met tussen de twee en twaalf mensen. Overigens geven spelers aan dat het uurtje dat ze bezig zijn niet een keer de neiging hebben gehad om naar de telefoon te grijpen.

KeezenspelJe koopt het houten spel gewoon bij de speelgoedwinkel

Wat ook al retro is, je koopt het Keezenspel gewoon nog bij de speelgoedwinkel, hoewel je ook dit spel online kunt spelen. Helemaal fraai is dat het spel helemaal in hout uitgevoerd is. Bij het spel krijg je 24 pionnen van hout en 78 speelkaarten geleverd. Ook het spelregelboekje ontbreekt uiteraard niet, en neem dat vooraf altijd goed door. Voor de spelcomputer generatie is het aanvankelijk een lange zit, maar zelfs zij blijken erg tevreden over het Keezenspel, zoals de online recensies van het spel toch al erg positief zijn. Het bordspel brengt families en gezinnen weer eens samen aan tafel. Alleen dat al is heel erg bijzonder in een tijd waarin het lijkt dat we daar gene tijd meer voor hebben.

Categorieën: Speelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *