Hypnotherapie Breda

Hypnotherapie Breda is een vorm van therapie waarbij hypnose als hulpmiddel wordt ingezet. De inzet van hypnose heeft een therapeutisch doel. Doordat de hypnotherapeut in een rustige en kalme toestand werkt met zelfsuggestie en verbeelding ligt het accent op communicatie en reflectie. Hypnotherapie kan worden ingezet bij lichamelijke, emotionele en psychische klachten en heeft als doel deze op te lossen of te verminderen. Het visualiseren en imagineren wordt doorgaans als heel prettig ervaren.

Het onbewuste inzetten

De hypnotherapeut communiceert rechtstreeks met het onbewuste. Door de trance waar je rustig ingebracht wordt kom je in een verhoogd niveau van bewustzijn. Dit richt zich sterk naar binnen en zorgt ervoor dat je open staat voor suggestie. De hypnotherapeut kan een zaadje planten en zo een brug slaan tussen het bewuste en het onbewuste. Wanneer je hart niet op één lijn zit met je verstand en gevoel kunnen er klachten ontstaan. Zowel in je gedrag, lichaam en op mentaal niveau. Hypnose passeert het logische denksysteem en gaat meer in op je gevoel. Dit wil niet zeggen dat het observerende vermogen niet aanwezig is tijdens de trance. Op het moment dat het nodig is kun je direct weer terugkomen in het normale denken.

Wanneer kies je voor hypnotherapie?

Hypnotherapie is onder andere geschikt voor de behandeling van angsten en fobieën, verslavingen, emotionele problemen, depressieve gevoelens, concentratie- en geheugenproblemen, pijnklachten, stress en slaapproblemen. Ook bij trauma behandelingen blijkt hypnotherapie zeer succesvol. Hypnotherapie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn gespecialiseerde hypnotherapeuten die bewust alleen met kinderen werken en zich daar in hebben weten te specialiseren. Mensen die last hebben van ernstige psychiatrische aandoeningen wordt afgeraden om hypnotherapie te ondergaan.

Hoe ziet de behandeling er uit?

De vorm van behandeling hangt onder andere af van jouw persoonlijke klachten. Zo ziet de hulp bij het stoppen met roken er anders uit dan de behandeling van stress of psychische klachten. Er bestaan een groot aantal verschillende vormen en trancetechnieken, waaronder imaginatie, zelfhypnose, reïncarnatie, regressietherapie, NLP en autogene training. Dit maakt het ook mogelijk om de effecten van andere therapievormen te versterken. Zo wordt hypnotherapie regelmatig gebruikt om de effecten van cognitieve gedragstherapie te versterken. Hypnotherapie kan als op zichzelf staande behandeling worden uitgevoerd of ondersteuning bieden aan reguliere- en alternatieve behandelingen. Je start met een kennismakingsgesprek waarbij de hypnotherapeut je beter leert kennen en een diagnose stelt. Aan de hand van de hulpvraag wordt vervolgens een behandelplan opgesteld.

Categorieën: Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *