Heerlijk hè, zo’n ski vakantie aanbieding. Skiën, snowboarden en zonnen in de sneeuw tijdens de après ski; wat wil een mens eigenlijk nog meer. Geen ski ongeluk in elk geval en dus geen gipsvlucht. Maar zeker op de piste tijdens je heerlijke ski vakantie zit het ongeluk in klein hoekje. In die wetenschap is het goed om daar nadrukkelijk rekening mee te houden, want zowel op de piste als in en rondom de drukke skigebieden ligt het gevaar nadrukkelijk op de loer.

Skivakantie

Reisverzekering en een wintersportdekking

Ga je op skivakantie, sluit in elk geval een wintersport verzekering of reisverzekering met een wintersportdekking af. Die wintersportverzekering is noodzakelijk om verzekerd te zijn voor de medische kosten tijdens de skivakantie. Je kunt een dergelijke verzekering overigens tot op de dag van vertrek nog afsluiten. Check ook je rechtsbijstandsverzekering. Je hebt namelijk zomaar een ongeluk tijdens je sneeuwvakantie – ook al let je zelf wel heel goed op – en de gevolgen daarvan kunnen leiden tot langslepende kwesties.

Zet het nummer van de alarmcentrale in je telefoon

En vergeet ook niet dat je met je auto ook zomaar een kleine of grote aanrijding hebt in de soms akelige glibberige skigebieden. Met andere woorden: aan een skivakantie kleven nog best wat risico’s. Goed voorbereid aan je ski vakantie beginnen is het halve werk. Zo zet je het nummer van de medische hulp in de nabijheid van de piste alvast in je telefoon. Dit nummer vind je onder meer op de plattegrondjes in het skigebied. Neem bovendien altijd het nummer van de alarmcentrale mee, net als die van je zorgverzekering en de al genoemde wintersportverzekering.

Ongeluk? Licht meteen de alarmcentrale in

Loopt je skivakantie in het honderd en raak je betrokken bij een ongeluk, licht dan zo snel mogelijk de alarmcentrale in. Je verzekeringsagent start vervolgens een dossier op. Vergeet niet dat je eventueel ook de gegevens van de tegenpartij moet zien te bemachtigen.

Torenhoge kosten bij vervoer naar een privékliniek

Mocht je daadwerkelijk betrokken raken bij een ongeluk tijdens je ski vakantie, laat je dan zomaar naar elk willekeurig ziekenhuis vervoeren maar spreek dit door met de alarmcentrale. Voor je het weet wordt je naar een peperdure privé kliniek vervoerd en wordt je zomaar ongevraagd geconfronteerd met vaak enorm hoge kosten. En de kosten voor een privékliniek worden slechts voor een deel vergoed. In dat geval krijgt je vakantie wel een heel wrange nasmaak.

Categorieën: Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *