Ik werkte al jaren in loondienst bij een bedrijf waarvan ik dacht dat ze de zaken echt goed voor elkaar hadden. Ik maakte namens dit bedrijf ramen schoon op hele hoge plekken. Ik vond en vind dit werk dan ook prachtig, maar veiligheid vind ik wel super belangrijk. We werkten namelijk vaak op daken en ik val liever niet van zo’n dak af. We kregen altijd valbeveiliging voor het dak mee en ik vertrouwde er dan ook op dat onze baas dit regelmatig controleerde. Helaas moest ik erachter komen dat dit niet het geval was. Ik was namelijk op het dak aan het werk en viel een stuk naar beneden. Mijn valbeveiliging dak viel me niet op en hierdoor viel ik stuk naar beneden. Gelukkig werd mijn val gebroken door een balkon. Ik kan dan ook van geluk spreken dat ik nog leef. Nadat de politie onderzoeker had gedaan bleek het dat mijn valbeveiliging van het dak allang niet meer goed was. Ik schrok hier echt enorm van.

Ontslag genomen

Nadat ik weken in het ziekenhuis heb gelegen en gelukkig helemaal hersteld was heb ik ontslag genomen. Wat er was gebeurd was iets dat ik echt nooit had mogen gebeuren en dat voorkomen had kunnen worden met de juiste dak valbeveiliging. Naast dat ik ontslag heb ik genomen heb ik ook een schadeclaim ingediend. Ze deden hier dan ook niet moeilijk over en hebben alles tot op de laatste cent betaald. Ze begrepen mijn beslissing volledig en hebben nog meerdere malen hun excuses aangeboden. Ik heb het ze dan ook gedeeltelijk vergeven.

Mijn leven na de val

Na mijn val zonder de benodigde dak valbeveiliging was het erg moeilijk om mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik ben een lange tijd thuis gebleven, maar besloot uiteindelijk weer te gaan werken. Ik ben gaan werken bij een bedrijf dat soortgelijk werk verricht, echter controleer ik voortaan wel bij iedere opdracht of de valbeveiliging dak goed is. De eerste keren was het dan ook erg eng voor mij om weer op het dak te werken, gelukkig wist ik hier vrij snel vanaf te komen en kon ik weer het werk doen dat ik al die jaren zo leuk had gevonden. Naast dat ik de valbeveiliging van het dak zelf goed controleer is er ook een team die dit doet voor het bedrijf waar ik werk. Dit geeft me dan ook een veiliger gevoel.

Categorieën: Bouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *