Controle

Iedereen wilt wel zijn eigen persoonlijke auto, maar een nieuwe auto is wel behoorlijk duur. Als je een tweedehands auto wilt aanschaffen, dan moet je bij goed opletten. Namelijk je moet controleren of alle officiële papieren kloppen en ook dus de serie nummer op het voertuig. Hierna moet je alle hoeken en gaten controleren aan de buitenkant en aan de binnenkant. Vervolgens kun je dan een conclusie trekken. Is de Occasion wat je verwachtte en is het de geld waard. Deze stappen lijken heel simpel, maar er zijn wel veel valkuilen.

OccasionsAls je opzoek bent naar occasions dan kun je veel kanalen gebruiken om de juiste te vinden die aansluit op jouw wensen en behoefte. Enkele voorbeelden zijn: krant, autobedrijf, internet en je kan natuurlijk in je eigen omgeving ook occasions vinden. De meeste eigenaren plakken zelf een blaadje op de auto, met daarin de prijs en eigenschappen van het voertuig.

Vervolgens kun je beginnen met het controleren van de gegevens. De simpelste en snelste manier is het kenteken opzoeken via een app of internet en controleren of de informatie wel klopt die de eigenaar erbij heeft gezet. Een aantal gegevens die erg belangrijk zijn is: de naam van de eigenaar en de naam dat op het kentekenbewijs staat moet overeenkomen met de naam op het identiteitsbewijs, op het kentekenbewijs staat de voertuigidentificatienummer en ook op het chassis of frame, de nummers moeten overeenkomen.

Vervolgens ga je het voertuig bekijken. Je controleert de plekken die roest gevoelig zijn en kijkt naar de plekken waar eventueel schade is. Lekkage is ook iets wat je veel geld en tijd kan kosten. Als er lekkage is, betekent het dat de occasion niet goed is onderhouden of dat de occasion binnenkort naar de sloop kan.

Uiteindelijk maak je de occasion klaar voor een proefrit. Je start de motor en luistert hoe die werkt. Loopt de motor regelmatig of onregelmatig. Als de motor onregelmatig loopt kun je beter doorzoeken naar een ander occasion. Twijfel je, dan kun je altijd nog naar een garage laten brengen en of filmpjes opzoeken, waarbij je wel duidelijk de motor hoort lopen. Vervolgens let je goed op nare geuren. Geuren zoals verbranding of muffe geuren. Daarna maak je een proefrit. Je zult de remmen testen, lampen, alle elektronica. Als je aan het rijden bent en de auto reageert raar op het gas of als je stuurt dat er geen rare dingen gebeurt.

Uiteindelijk zal je dan de keuze moeten maken voor een aankoop of geen aankoop.

Meer informatie vind je door hier te klikken!

Categorieën: Reparatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *