Vlaamse friet

Onlangs ben ik naar België afgereisd om hier te kunnen genieten van échte Vlaamse friet Haarlem. Nu is dit niet per se noodzakelijk, want ik heb meegekregen dat je ook in Nederland zelf heerlijke Vlaamse friet kunt eten. Neemt echter niet weg dat het mij leuk leek om de Vlaamse friet ook echt in België te eten. Ik en mijn partner hebben dan ook besloten naar Rijsel af te reizen om hier te genieten van heerlijke friet. Hier hebben we enorm van genoten, net als van de cultuur van Vlaanderen. Zo vonden we de gebouwen in Rijsel bijvoorbeeld prachtig om te zien.

De stad Rijsel

Rijsel is een grote stad dat je ook wel als het centrum van Vlaanderen kunt omschrijven. De stad heeft veel monumenten die er prachtig uitzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Porte de Paris. Ook de Citadel van Rijsel ziet er prachtig uit. Wij hebben enorm genoten van dit mooie aanzicht. Natuurlijk onder het genot van een Vlaamse friet, want ook hier hebben we flink van genoten tijdens onze trip naar Vlaanderen.

In Rijsel hebben ze overduidelijk veel te bieden op het gebied van cultuur, maar ook op culinair gebied. Dit bewijst de Vlaamse friet. Niets is lekkerder dan deze heerlijk goud gefrituurde aardappeltjes. Deze frieten kun je met en zonder schil kopen, dit verschilt per snackbar. Uit onze ervaringen is gebleken dat beide soorten Vlaamse friet ontzettend lekker kunnen zijn.

Het kopen van Vlaamse friet in Nederland

Als jij het belangrijk vindt om heerlijke Vlaamse friet te kunnen eten, raden wij je aan om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. In Nederland zijn er namelijk veel verschillende zaken waar je Vlaamse friet kunt kopen. Ben jij een groot liefhebber van Franse frietjes? Dan heb je Vlaamse friet waarschijnlijk nog niet geproefd! Het is zeker aan te raden om je eens in de verschillende frietzaken te verdiepen waar ze dit aanbieden. In de gemiddelde snackbar kun je ook Vlaamse friet krijgen. Het beste zijn echter de frietzaken die echt duidelijk aangeven dat ze Vlaamse friet aanbieden. Op deze manier kun je er namelijk zeker van zijn dat het een van de specialiteiten van de zaak is. Het is prettig om van de smaak van Vlaamse friet te kunnen genieten in je eigen omgeving.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is het zeker aan te raden om eens te informeren bij je lokale snackbar. Hopelijk geniet jij net zo van de Vlaamse friet als wij doen!

Categorieën: Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *